Hva du bør vurdere før du kjøper et grafikkort

Hvis du har planlagt å oppgradere systemet ved å kjøpe et nytt grafikkort. Deretter er det noen viktige faktorer å vurdere.

By on

Hva du bør vurdere før du kjøper et grafikkort

Den viktigste delen av en spill-PC er grafikkortet. Selv om systemet eller PCen leveres med en integrert GPU, kan det ikke være tilstrekkelig nok til å lette visuelt intensive krav til moderne spill. Dessuten ser det ut som at med hver ny generasjon grafikkort, utvikler spillutviklere økt maskinvarekrav for bedre spillkvalitet. Faktorer å vurdere før du kjøper et grafikkort Hvis du har planlagt å oppgradere systemet ved å kjøpe et nytt grafikkort. Deretter er det noen viktige faktorer som du må vurdere før du kommer til en beslutning.

Rom og kjøling

Varmen produsert av en GPU er direkte relatert til TDP-verdien. Når TDP-verdien er på høyere side, krever det en bedre kjølingsdesign som kan være større og krever at flere fans skal distribuere varmen jevnt. Dette kan dessuten skape et problem hvis datamaskinens sak ikke har nok plass til å imøtekomme det lange grafikkortet. I tillegg må datamaskinhuset ditt være godt ventilert med riktig luftcirkulasjon, spesielt for high-end grafikkort.

Strømkrav

Nesten alle moderne mellomstore og high-end grafikkort krever en dedikert strømforsyningsforbindelse for å fungere skikkelig. Det er derfor før du kjøper en GPU, bør du alltid sjekke om du har tilstrekkelig strømforsyning til å slå opp grafikkortet. Noen andre strømrelaterte spørsmål, som du må spørre deg selv, er:
  • Hvor mye strøm vil det forbruke under belastning?
  • Hvor mange AMPS krever grafikkortet ditt for å jobbe?

Hukommelse

RAM eller minne på grafikkortet ditt er en annen viktig faktor å vurdere. For å spille mest moderne spill er en 4 GB RAM tilstrekkelig. Men mens du oppgraderer til et moderne grafikkort, bør du velge et minne på minst 8 GB. Dette vil tillate deg å fremtidig bevise kortet ditt og vil spare deg for å måtte oppgradere ofte.

Pålitelighet

Å kjøpe en GPU eller et grafikkort kan være veldig dyrt. Derfor må du også vurdere pålitelighetsfaktoren. For eksempel måtte selv brukere av NVIDIAs RTX 2080 Ti grafikkort møte noen få problemer i utgangspunktet, uavhengig av kvaliteten. Grafikkortvarme Disse problemene omfattet ting som plutselige krasjer, gjenstander eller kort som ikke fungerer, og blåskjermbilder. Dessuten må du også fokusere på problemer som kan påvirke GPU-drivere, fans og fastvare. Merket omdømme av maskinvareleverandøren er også et viktig punkt å vurdere.

Nåværende CPU-evne

Tenk deg at du har kjøpt et grafikkort av den nyeste spesifikasjonen. Men CPUen du har for øyeblikket er en eldre modell. Hva vil skje i en slik situasjon? Dette vil øke muligheten for flaskehalser, noe som vil redusere ytelsen til maskinvaren din drastisk. Så vær sikker på at du sjekker din nåværende CPU-evne i forhold til den valgte GPU. Med andre ord, begge skal kunne ta samme mengde behandlingsbelastning. Dette vil sørge for at du har en jevn spillopplevelse. Grafikkort CPU-flaskehals

Hovedkortskompatibilitet

For at din GPU skal fungere, må den først være kompatibel med hovedkortet. Enten du har et integrert eller dedikert grafikkort, trenger du en PCIe-port for å koble den nye. Det er imidlertid tre forskjellige versjoner av disse sporene, og det er derfor å sjekke kompatibiliteten er et must. På samme måte, før du kan installere grafikkortet, må du sjekke om UEFI er klar. Siden de fleste GPUer kommer disse dager med denne nye funksjonen. Et eldre BIOS-system, tvert imot, er kanskje ikke kompatibelt med det moderne grafikkortet, og vil resultere i en tom skjerm.

Budsjettet ditt

Endelig! Budsjettet ditt spiller også en avgjørende rolle når du velger et nytt grafikkort. Det er fordi du kanskje må oppgradere annen relatert maskinvare som hovedkort, CPU og PSU. Dessuten kan du til og med ende opp med å investere i å kjøpe en ny datorkasse med mer plass og riktig luftstrøm. Gaming PC Til slutt må en potensiell GPU-kjøper huske at moderne mainstream-nivåkort også kan gjøre underverker uten mye trøbbel. Dermed bør du vurdere å unngå de nyeste grafikkortene på toppnivå på grunn av deres overdrevne pris og lave ytelsesverdier. Enda mer, de kan kreve en mer ekstreme oppsett og er mer tilbøyelige til å behandle feil på grunn av overoppheting og kjølerfeil. Eksempler på slike grafikkort er NVIDIAs TITAN-serie og dual-GPU-enheter som AMDs Radeon 295x2 og NVIDIAs GTX 690.

Diskusjon og kommentarer

Del dine kommentarer