Wat is de acceptabele FPS-snelheid voor mij?

Voor sommige games kun je nog steeds genieten van geweldige garfieken met lagere framesnelheden.

By on

Wat is de acceptabele FPS-snelheid voor mij?

Ben je in de war over wat een acceptabel FPS-tarief is voor het spelen van games? Dan helpt dit artikel je om je kennis te vergroten! Het geeft je een complete lijst van elementen, die van invloed kunnen zijn op je Frames Per Second-snelheid. Bovendien kunt u na het lezen van het artikel een goede keuze maken, zonder onnodig extra kosten toe te voegen.

Factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het bepalen van de acceptabele FPS

Het type spel

Voordat u daadwerkelijk een beslissing kunt nemen over uw FPS-snelheid, zijn er tal van factoren om te overwegen. Een daarvan is het type spel dat je wilt spelen. Elke game is ontwikkeld om aan een bepaalde configuratie te werken. U moet dit dus vooraf controleren.

Het tempo van het spel

Het tempo of de snelheid van het spel kan ook een referentiepunt zijn bij het bepalen van de acceptabele FPS. Hoe sneller het spel is, hoe hoger het aantal frames per seconde dat u nodig heeft. Het is belangrijk, zodat je het snelheidsaspect van de speelervaring bij kunt houden.

De vernieuwingsfrequentie van de monitor

De laatste factor waarmee u rekening moet houden, is in dit geval de specificatie van uw monitor. Met andere woorden, de vernieuwingsfrequentie van uw monitor heeft een directe verbinding, met de acceptabele FPS-snelheid. Een 60Hz-monitor retourneert bijvoorbeeld slechts 60 afbeeldingen per seconde. Terwijl een 120Hz-monitor elke seconde 120 foto's kan retourneren. Dus, zelfs als u het beste CPU-model heeft, werkt het misschien niet!

Dingen die van invloed zijn op de FPS-snelheid

Systeemhardware

Als u een snel tempo-spel speelt met een verouderde CPU, kan dit van invloed zijn op uw FPS-snelheid. Vandaar dat de specificatie van uw hardware even cruciaal is als de GPU.

Afbeeldingen en resolutie

Wanneer u kiest voor een configuratie die meer op een hoge resolutie is gericht. De FPS-snelheid daalt automatisch. Het is omdat uw middelen worden gebruikt om de hoge visuele kwaliteitsvereiste te vergemakkelijken.

Code optimalisatie en ontwikkeling

Met elk voorbijgaand jaar verandert het ontwikkelings- en optimalisatieproces van games. Dat is de reden waarom, als je een oude game probeert te spelen op je huidige generatie pc, je misschien niet geniet van een hogere Frame Per Second-snelheid.

Het belang van een consistente FPS

Om hoge fluctuaties te voorkomen

Bijna elke gameliefhebber zal aanbevelen dat een constante FPS beter is dan een fluctuerende. Het is omdat, dit je in staat stelt om te gaan met plotselinge valpartijen in de snelheid, die een probleem kan veroorzaken tijdens het spelen van games. Hiervoor zou men een constante snelheid van 30 FPS moeten verkiezen boven een fluctuerende 50-60 FPS.

Omgaan met een situatie-gebaseerde val

Velen van jullie hebben misschien opgemerkt, locatie of op situatie gebaseerde drops in de FPS. Met andere woorden, wanneer u in een bepaalde richting kijkt of een soortgelijke situatie doorloopt, neemt de snelheid van het spel plotseling af. Dit kan ook worden verminderd door ervoor te zorgen dat je een constante FPS hebt.

De ideale FPS-snelheid voor games

Race spelletjes

Als je graag racegames speelt, dan is de acceptabele snelheid voor jou ongeveer 30 FPS. Dit kan eenvoudig worden bereikt door mainstream hardware en grafische kaarten te gebruiken.

Voor first-person shooters

In het geval van een multiplayer-game, zou de acceptabele FPS ongeveer 60 frames per seconde zijn. Terwijl hetzelfde voor een spel voor één speler ongeveer 50 FPS kan zijn.

Voor third person-spellen

Om volledig te kunnen genieten van een game van een derde persoon, kun je overwegen om te kiezen voor instellingen die je een snelheid van 45 FPS geven. Over het algemeen is het enige dat spelers aan het einde van dit artikel kunnen meten, dat ze niet hoeven te investeren in top-of-the-line systemen of software, om volledig te kunnen genieten van een game!

Discussie en opmerkingen

Deel uw opmerkingen
C
Cyber Consumer 1 year ago
Dear content creator,
Your page was so marvellous that it was soo helpful to me.
By the way keep up with the blog!
Good and useful to gamers like us..
I have a i5 9600k, gtx 1660 ti gpu with gigabyte z390 gaming x board!

YouTube content creator, - Cyber Consumer -
Follow me on Insta,
ww_cyber_consumer_ww
2 9
D
dillsonore 1 year ago
@Cyber Consumer stop pluggin yo yt
1 0
I
Intel HD Graphics 1 year ago
Only 10-15 FPS ;-) Incredible sloooooowmoooootion.
BTW: Good article.
2 2