Wat zijn CPU- of GPU-knelpunten?

Krijgt u plotselinge framedruppels? je hebt misschien een knelpunt.

By on

Wat zijn CPU- of GPU-knelpunten?

Ben je als speler een situatie tegengekomen, waarin de snelheid van je spel plotseling daalt? Dit kan worden veroorzaakt door een bottleneck in een CPU of GPU. De term bottleneck kan eenvoudig worden uitgelegd als een verstoppingsmechanisme. Dit kan de prestaties van uw hardware in grote mate beïnvloeden. Trouwens, kan uw spelervaring zelfs hinderen door de verversingssnelheid te verlagen. Als u nog niet bekend bent met de term "knelpunten", dan is dit artikel een must-read voor u. Hier zullen we de twee belangrijkste soorten bottleneckcomponenten uitleggen. Bovendien zullen we zelfs de factoren benadrukken die deze veroorzaken en hoe deze kan worden verbeterd.

CPU-knelpunten

1. Wat is het?

De CPU is een van de belangrijkste componenten van uw hardware. Het wordt gebruikt om gegevens te verwerken en over te dragen, om een goede spelervaring te hebben. Wanneer een CPU echter niet in staat is om een van de taken snel genoeg uit te voeren, kan dit resulteren in een achterblijvende situatie. Dit staat bekend als een CPU-bottleneck. Sommige van de spellen die een klap kunnen krijgen als gevolg van een CPU-bottleneck zijn:
  • Skylines van steden
  • Beschaving V
  • Moordenaars gelofte

2. Wat veroorzaakt een CPU-bottleneck?

Afgezien van de bovengenoemde reden, zijn er ook tal van andere. Een daarvan is de configuratie van uw CPU in vergelijking met de GPU. Als de CPU de snelheid van de GPU niet bij kan houden, blijft deze achter en veroorzaakt een knelpunt. Een voorbeeld is een GTX 1080 Ti grafische kaart koppelen aan een AMD A6 5e generatie processor. We zeggen dus dat het merk, het model en de specificatie van de CPU een cruciaal element zijn om te overwegen.

3. Hoe kan het worden verbeterd?

  • Door de specificaties van de CPU te vergelijken met de GPU.
  • Compensatie van de verwerkingsbelasting op de CPU.

GPU-knelpunten?

1. Wat is het?

Een grafische kaart van de computer is een ander onderdeel, dat een bottleneck of verstopping kan veroorzaken. Alleen deze keer is het alleen gebaseerd op de GPU van het systeem. Deze situatie kan de resolutie van het spel beïnvloeden en kan ook de FPS-snelheid drastisch verminderen. Het algemene concept is hetzelfde als een CPU-bottleneck, dat ook een achterblijvend effect creëert. Hier is een lijst met enkele spellen die kunnen worden beïnvloed door een GPU-bottleneck:
  • The Witcher 3
  • Dovend licht
  • Borderlands 2

2. Wat veroorzaakt een GPU-bottleneck?

De meest voorkomende reden waarom een GPU-knelpunt zou verschijnen, is te wijten aan de hogere configuratie van een CPU. Hier is een voorbeeld om hetzelfde uit te leggen. Stel je voor dat je de nieuwste Intel Core i7 8700 K-processor gebruikt. Je hebt hem echter gekoppeld aan een GT 1030 GPU. Omdat de processor krachtig genoeg is om gegevens snel over te brengen. De verouderde GPU kan zijn snelheid niet bijhouden. Het zal dus resulteren in een GPU-bottleneck.

3. Hoe kan het worden verbeterd?

  • Door de specificaties van de GPU af te stemmen op de CPU.
  • Afweging van de verwerkingsbelasting op de GPU.
Dus de volgende keer dat je oog in oog komt te staan met een vergelijkbare situatie. Vergeet niet om deze simpele feiten in gedachten te houden om je spelervaring te verbeteren.

Discussie en opmerkingen

Deel uw opmerkingen
T
test 1 year ago
ssddfsz sqd
10 1