Wat u moet overwegen voordat u een grafische kaart koopt

Als u van plan bent om uw systeem te upgraden door een nieuwe grafische kaart te kopen. Dan zijn er enkele belangrijke factoren om te overwegen.

By on

Wat u moet overwegen voordat u een grafische kaart koopt

Het belangrijkste onderdeel van een gaming-pc is de grafische kaart. Hoewel uw systeem of pc wordt geleverd met een geïntegreerde GPU, is deze mogelijk niet voldoende om de visueel intensieve eisen van moderne games te vereenvoudigen. Trouwens, met elke nieuwe generatie grafische kaarten lijkt het erop dat gameontwikkelaars de neiging hebben hun hardwarevereisten voor betere gamekwaliteit te verhogen. Te overwegen factoren voordat u een grafische kaart koopt Als u van plan bent om uw systeem te upgraden door een nieuwe grafische kaart te kopen. Dan zijn er enkele belangrijke factoren die u moet overwegen voordat u tot een beslissing komt.

Ruimte en koeling

De warmte geproduceerd door een GPU is direct gerelateerd aan de TDP-waarde. Telkens wanneer de TDP-waarde aan de hogere kant is, heeft deze een beter koelontwerp nodig dat groter kan zijn en extra ventilatoren nodig heeft om de warmte gelijkmatig te verdelen. Dit kan verder een probleem veroorzaken, als uw computerbehuizing onvoldoende ruimte heeft om die lange grafische kaart te herbergen. Bovendien moet uw computerkast goed worden geventileerd met een goede luchtcirculatie, vooral voor hoogwaardige grafische kaarten.

Energiebehoeften

Bijna alle moderne mid-range en high-end grafische kaarten vereisen een speciale voedingsaansluiting om goed te kunnen werken. Voordat u een GPU koopt, moet u daarom altijd controleren of u voldoende stroom hebt om die grafische kaart van stroom te voorzien. Een paar andere power-gerelateerde vragen, die je jezelf moet stellen zijn:
  • Hoeveel stroom zou het verbruiken onder belasting?
  • Hoeveel AMPS vereist uw grafische kaart om te werken?

Geheugen

Het RAM-geheugen of geheugen van uw grafische kaart is een andere belangrijke factor om te overwegen. Voor het spelen van de meeste moderne spellen volstaat een 4 GB RAM. Bij het upgraden naar een moderne grafische kaart moet u echter kiezen voor een geheugen van minimaal 8 GB. Op deze manier kunt u uw kaart in de toekomst laten controleren en hoeft u deze vaak niet te upgraden.

Betrouwbaarheid

Het kopen van een GPU of grafische kaart kan erg duur zijn. Daarom moet u ook de betrouwbaarheidsfactor in overweging nemen. Zo moesten zelfs de gebruikers van NVIDIA's RTX 2080 Ti grafische kaart aanvankelijk een aantal problemen onder ogen zien, ongeacht de kwaliteitsrangschikking. Grafische kaartverwarming Deze problemen omvatten zaken als plotselinge crashes, artefacten of kaarten die niet werken, en blauwe schermen. Daarnaast moet je je ook concentreren op problemen die van invloed kunnen zijn op je GPU-stuurprogramma's, fans en firmware. De merkreputatie van de hardwareleverancier is ook een cruciaal punt om te overwegen.

Huidige CPU-mogelijkheid

Stel je voor dat je een grafische kaart van de nieuwste specificatie hebt gekocht. Maar de CPU die je momenteel hebt, is een ouder model. Wat gebeurt er in zo'n situatie? Dit vergroot de kans op knelpunten, waardoor de prestaties van uw hardware drastisch verminderen. Controleer dus uw huidige CPU-capaciteit in vergelijking met de geselecteerde GPU. Met andere woorden, beide moeten in staat zijn om dezelfde hoeveelheid verwerkingsbelasting te nemen. Dit zorgt ervoor dat je een soepele spelervaring hebt. CPU-bottleneck van de grafische kaart

Compatibiliteit met moederborden

Om ervoor te zorgen dat uw GPU werkt, moet deze eerst compatibel zijn met het moederbord. Of je nu een geïntegreerde of een speciale grafische kaart hebt, je hebt een PCIe-poort nodig om de nieuwe te verbinden. Er zijn echter drie verschillende versies van deze slots, daarom is het controleren van de compatibiliteit een must. Voordat u de grafische kaart kunt installeren, moet u ook controleren of deze geschikt is voor UEFI. Sinds de meeste GPU's komt tegenwoordig deze nieuwe functie. Een ouder BIOS-systeem is daarentegen mogelijk niet compatibel met de moderne grafische kaart en resulteert in een leeg scherm.

uw budget

Tot slot! Uw budget speelt ook een cruciale rol bij het kiezen van een nieuwe grafische kaart. Het is omdat u mogelijk andere verwante hardware zoals moederbord, CPU en PSU moet upgraden. Bovendien kunt u zelfs investeren in het kopen van een nieuwe computerbehuizing met meer ruimte en een goede luchtstroom. Gaming pc Uiteindelijk moet een potentiële GPU-koper onthouden dat moderne mainstream level-kaarten ook zonder veel moeite wonderen kunnen doen. U zou dus moeten overwegen om de nieuwste topklasse grafische kaarten te vermijden vanwege hun overdreven prijs en lage prestatie / waarde-verhouding. Sterker nog, ze kunnen een meer extreme opstelling vereisen en zijn meer vatbaar voor processtoringen als gevolg van oververhitting en koelere fouten. Voorbeelden van dergelijke grafische kaarten zijn NVIDIA's TITAN-serie en dual-GPU-eenheden zoals AMD's Radeon 295x2 en NVIDIA's GTX 690.

Discussie en opmerkingen

Deel uw opmerkingen