Mi a számomra elfogadható FPS sebesség?

Bizonyos játékok esetében még mindig élvezheti a nagy garphikákat alacsonyabb képkockákkal.

By on

Mi a számomra elfogadható FPS sebesség?

Megzavarodott, hogy mi a elfogadható FPS-arány a játékokra? Ezután ez a cikk segít, hogy növelje tudását! Ez egy teljes listát nyújt az elemekről, amelyek hatással lehetnek a Keretek per másodperces sebességére. Továbbá, miután elolvasta a felírást, képes lesz arra, hogy megalapozott választást hajtson végre, anélkül, hogy szükségtelenül hozzáadná a költségeit.

Az elfogadható FPS meghatározása során figyelembe veendő tényezők

A játék típusa

Mielőtt ténylegesen döntést hozhat az FPS sebességéről, számos tényezőt kell figyelembe venni. Az egyik az a fajta játék, amit játszani akarsz. Minden játékot úgy alakítottak ki, hogy egy bizonyos konfigurációra dolgozzon. Így előzetesen ellenőrizni kell ezt.

A játék üteme

A játék üteme vagy sebessége szintén referenciapont lehet, miközben eldönti az elfogadható FPS-t. Minél gyorsabb a játék, annál magasabb a Keret / másodperces arány. Fontos, hogy lépést tartson a játékélmény sebességével.

A monitor frissítési gyakorisága

Ebben az esetben az utolsó tényező a monitor specifikációja. Más szóval, a monitor frissítési gyakorisága közvetlen kapcsolatban áll az elfogadható FPS sebességgel. Például egy 60Hz-es monitor csak másodpercenként 60 képet küld vissza. Míg a 120 Hz-es monitor képes másodpercenként 120 képet küldeni. Tehát, még akkor is, ha a legjobb CPU-modell van, ez nem működik!

A FPS arányát befolyásoló dolgok

Rendszer hardver

Ha egy gyors ütemű játékot egy elavult CPU-val játszik, akkor ez befolyásolhatja az FPS-arányt. Ezért a hardver specifikációja olyan fontos, mint a GPU.

Grafika és felbontás

Amikor olyan konfigurációt választ, amely nagyobb hangsúlyt fektet a nagy felbontásra. Az FPS-arány automatikusan csökken. Ennek az az oka, hogy erőforrásait a magas vizuális minőség követelményének megkönnyítésére használják.

Kódoptimalizálás és fejlesztés

Minden évben változik a játékok fejlesztése és optimalizálása. Ezért, ha megpróbálsz játszani egy régi játékot a jelenlegi generációs PC-jén, előfordulhat, hogy nem élvezed a magasabb Frame Per Second sebességet.

Az egységes FPS fontossága

A magas ingadozások elkerülése érdekében

Szinte minden szerencsejátékos, ajánlja, hogy egy állandó FPS jobb legyen, mint egy ingadozó. Ez azért van, mert ez lehetővé teszi, hogy kezelje a hirtelen csökkenést a sebességben, ami problémákat okozhat játék közben. Ehhez inkább egy 30 FPS-es állandó sebességet kellene előnyben részesíteni, nem pedig az ingadozó 50-60 FPS-t.

A helyzet alapú csökkenés kezelésére

Lehet, hogy sokan észrevették a helyszínt vagy a helyzetalapú cseppeket az FPS-ben. Más szavakkal, amikor egy adott irányba néz, vagy hasonló helyzetbe kerül, hirtelen csökken a játék sebessége. Ez csökkenthető úgy is, hogy állandó FPS-t kap.

Az ideális FPS sebesség a játékok számára

Versenyjátékok

Ha szereted a versenyjátékokat, akkor az elfogadható sebesség 30 FPS lehet. Ez könnyen elérhető a mainstream hardver és grafikus kártya használatával.

Az első személyű lövők számára

Többjátékos játék esetén az elfogadható FPS körülbelül 60 képkocka másodpercenként. Míg ugyanaz az egyjátékos játéknál körülbelül 50 FPS lehet.

Harmadik személy játékai

Ha egy harmadik személy játékát teljes kapacitással szeretné élvezni, akkor érdemes olyan beállításokat választani, amelyek 45 FPS sebességet biztosítanak. Összességében, az a dolog, amit a játékosok meg tudnak mérni a feljegyzés végén, az, hogy nem kell a legmodernebb rendszerekbe vagy szoftverekbe fektetniük, hogy teljes mértékben élvezhessék a játékot!

Beszélgetés és megjegyzések

Ossza meg megjegyzéseit
C
Cyber Consumer 1 year ago
Dear content creator,
Your page was so marvellous that it was soo helpful to me.
By the way keep up with the blog!
Good and useful to gamers like us..
I have a i5 9600k, gtx 1660 ti gpu with gigabyte z390 gaming x board!

YouTube content creator, - Cyber Consumer -
Follow me on Insta,
ww_cyber_consumer_ww
2 9
A
acutenesspace 1 year ago
@Cyber Consumer stop pluggin yo yt
1 0
I
Intel HD Graphics 1 year ago
Only 10-15 FPS ;-) Incredible sloooooowmoooootion.
BTW: Good article.
2 2