Felbontás VS minőség: hatása a játék teljesítményére

Mi befolyásolja a játék teljesítményét? Tisztaság vagy részletek?

By on

Felbontás VS minőség: hatása a játék teljesítményére

A heves viták mindig a játékosok között zavartak, amikor a játék minőségét illeti. Szinte minden játékosnak van saját preferenciája. Azonban egy dolog, amit mindannyian egyetértünk, az, hogy a teljesítmény mindig a kulcsa a nagyszerű játékélménynek. Az a dolog, ami csúszhat a fejedben, az a tény, hogy a felbontás és a játék minősége együtt jár. Emellett még a legkisebb csípés a kijelző beállításában is hatással lehet a teljesítményre. Ezért itt van egy olyan feljegyzés, amely megvitatja a különböző felbontási konfigurációk által okozott teljesítményminőségi hatásokat.

Nagy felbontás és alacsony minőség

Figyelembe véve a nagy felbontású és alacsony minőségű grafikus beállítást; itt van néhány különbség, amit a játék során észrevehetsz.

1. Magas vizuális minőség

Amikor egy játékos olyan nagy felbontású konfigurációt választ, mint az Ultra, akkor élvezhetik az életszerű vizuális minőséget. A Call of Duty, Middle Earth vagy The Witcher 3 játékokban a felbontás javítása 5% és 8% között van.

2. Alacsony FPS-arány

Mivel a hardver erőforrásait főként a magas felbontás fenntartására használják, a teljesítmény nagy mértékben sérül, így a nagy felbontású beállítás csaknem 30% -kal csökkentheti az FPS-t.

3. A GPU-tól függ

A nagy felbontású PC-játék beállításához a GPU széles körű használata szükséges. Ennek oka, hogy a kijelző vagy a felbontás beállításai mindent megtesznek a hardver grafikai összetevőjével. Ez akár túlterhelés miatt is szűk keresztmetszeteket eredményezhet.

Alacsony felbontás és magas minőség

Az alacsony felbontású és kiváló minőségű kombináció stabilabb játékélményt nyújt. Íme néhány olyan funkció, amelyet hasonló grafikus konfigurációval láthat.

1. Alacsony vizuális minőség

Az alacsony vagy közepes grafikus konfiguráció esetén a kijelző vagy a felbontás minősége viszonylag unalmas. Ez tovább befolyásolható az olyan tényezők függvényében, mint a képernyőméret, a megtekintési távolság, valamint a képarány.

2. Magas FPS-arány

Ha a felbontás alacsony, a hardver teljesítménye automatikusan növekszik. Más szavakkal, a rendszer képes egy másodpercenkénti magasabb keretet létrehozni, ami lehetővé teszi, hogy élvezze a sebességet. Néhány játék esetében a frissítési gyakoriság kritikus elem. Ez a kombináció ideális esetben előnyös.

3. A GPU-tól és a CPU-tól függ

A nagy felbontású és alacsony minőségű beállításokkal ellentétben ez a kombináció mind a GPU-tól, mind a CPU-tól függ. Használja mind a hardver szempontjait, másrészt nem teszi lehetővé a kiterjedt feldolgozás nyomását. Egyszerűen megfogalmazva, tisztességes specifikációra van szüksége a hardver, különösen a CPU és a GPU számára.

Melyik kombináció jobb?

1. Egyjátékos játékok

Egy játékos számára mindkét lehetőség jó lehet. Teljesen a játék sebességétől és a személyes preferenciától függ. Ezért véleményünk szerint, ha olyan játékokat szeretne játszani, mint a City Builders and Strategies, akkor a nagyobb felbontás nagyszerű választás lenne. Ez azért van, mert ezek a játékok nem igényelnek magasabb frissítési gyakoriságot.

2. Többjátékos játékok

Többjátékos játékok esetén érdemes lehet kisebb felbontást venni. Ezeknek a játékoknak a gyors fázisa kritikus fontosságú a jó FPS-arány eléréséhez. Az alacsony felbontású konfiguráció kiválasztásával a hardver képes lesz jobban teljesíteni. Összességében a felbontás minősége és a teljesítmény közötti választás egy játékosnál van. Így a játékélményen alapuló döntés meghozatala ideális megoldás.

Beszélgetés és megjegyzések

Ossza meg megjegyzéseit
S
Sakhile 1 year ago
This article is confusing. High resolution and low quality = ultra settings?
6 0