Milyenek a CPU vagy a GPU szűk keresztmetszetek?

Hirtelen képkocka csepp? lehet, hogy szűk keresztmetszete van.

By on

Milyenek a CPU vagy a GPU szűk keresztmetszetek?

Játékosként olyan helyzetet találsz, ahol a játékod sebessége hirtelen csökken? Ezt a CPU vagy a GPU szűk keresztmetszete okozhatja. A szűk keresztmetszet fogalmát egyszerűen egy eltömődési mechanizmusnak nevezhetjük. Ez nagyban befolyásolhatja a hardver teljesítményét. Emellett a frissítési gyakoriság csökkentésével akár a játékélményt is akadályozhatja. Ha új a „szűk keresztmetszetek” kifejezésre, akkor ezt a cikket el kell olvasni. Itt ismertetjük a szűk keresztmetszetek két fő típusát. Ezenkívül még azokat a tényezőket is kiemeljük, amelyek okozzák őket, és hogyan lehet javítani.

CPU-szűk keresztmetszetek

1. Mi az?

A CPU a hardver egyik fő összetevője. Az adatok feldolgozására és továbbítására szolgál, hogy jó játékélményt nyújtson. Azonban, ha a CPU nem képes elég gyorsan elvégezni a feladatokat, akkor lemaradást okozhat. Ezt CPU-szűk keresztmetszetnek nevezik. A CPU-szűk keresztmetszet miatt a következő találatokat elérő játékok közül néhány:
  • Városok Skylines
  • Civilizáció V
  • Assassins Creed

2. Mi okozza a CPU-szűk keresztmetszetet?

A fenti okok mellett számos más is van. Az egyik a CPU konfigurációja a GPU-hoz képest. Ha a CPU nem képes lépést tartani a GPU sebességével, akkor elmarad és szűk keresztmetszetet okoz. Példa erre a GTX 1080 Ti grafikus kártya AMD A6 5. generációs processzorral való párolása. Tehát azt mondjuk, hogy a gyártmány, a modell, valamint a CPU specifikációja kritikus elem, amelyet figyelembe kell venni.

3. Hogyan lehet javítani?

  • A CPU specifikációinak a GPU-hoz való illesztésével.
  • A processzorra helyezett feldolgozási terhelés kiegyenlítése.

GPU szűk keresztmetszetek?

1. Mi az?

A számítógép grafikus kártyája egy másik összetevő, amely szűk keresztmetszetet vagy eltömődést okozhat. Csak ezúttal kizárólag a rendszer GPU-ján alapul. Ez a helyzet befolyásolhatja a játék felbontását, és drasztikusan csökkentheti az FPS arányát. Az általános koncepció ugyanaz, mint a CPU szűk keresztmetszete, ami szintén késleltető hatást eredményez. Íme egy pár játék, amelyet a GPU szűk keresztmetszete befolyásolhat: -
  • A Witcher 3
  • Haldokló fény
  • Borderlands 2

2. Mi okozza a GPU szűk keresztmetszetet?

A GPU szűk keresztmetszetének leggyakoribb oka a CPU magasabb konfigurációja. Itt van egy példa erre. Képzeld el, hogy a legújabb Intel Core i7 8700 K processzort használja. Azonban párosította azt egy GT 1030 GPU-val. Mivel a processzor elég erős ahhoz, hogy gyorsan átvihesse az adatokat. Az elavult GPU nem tud lépést tartani a sebességével. Ezért GPU szűk keresztmetszetet eredményez.

3. Hogyan lehet javítani?

  • A GPU specifikációinak a CPU-hoz való illesztésével.
  • A GPU-ra helyezett feldolgozási terhelés kiegyenlítése.
Tehát a következő alkalommal, amikor szembesül egy hasonló helyzetben. Ne felejtse el szem előtt tartani ezeket az egyszerű tényeket a játékélmény javítása érdekében.

Beszélgetés és megjegyzések

Ossza meg megjegyzéseit
T
test 1 year ago
ssddfsz sqd
10 1