Mitä ovat CPU- tai GPU-pullonkaulat?

Oletko tulossa äkillinen runko putoaa? sinulla voi olla pullonkaula.

By on

Mitä ovat CPU- tai GPU-pullonkaulat?

Pelaajana olet törmännyt tilanteeseen, jossa pelin nopeus putoaa yhtäkkiä? Tämä voi johtua CPU: n tai GPU: n pullonkaulasta. Termi pullonkaula voidaan yksinkertaisesti selittää tukkeutumismekanismina. Tämä voi vaikuttaa laitteiston suorituskykyyn suuressa määrin. Lisäksi voit jopa estää pelikokemusta vähentämällä virkistystaajuutta. Jos olet uusi termi "pullonkaulat", tämä artikkeli on luettava sinulle. Tässä selitetään kaksi tärkeintä pullonkaulakomponenttien tyyppiä. Lisäksi korostamme jopa niitä aiheuttavia tekijöitä ja sitä, miten sitä voidaan parantaa.

CPU: n pullonkaulat

1. Mikä se on?

CPU on yksi laitteiston tärkeimmistä komponenteista. Sitä käytetään tietojen käsittelyyn ja siirtoon, jotta saat hyvän pelikokemuksen. Kuitenkin, kun CPU ei pysty tekemään kumpaakaan tehtävistä riittävän nopeaa, se voi johtaa viivästyneeseen tilanteeseen. Tätä kutsutaan CPU-pullonkaulaksi. Jotkut pelit, jotka voivat osua CPU-pullonkaulan takia, ovat: -
  • Kaupungit Skylines
  • Civilization V
  • Assassins Creed

2. Mikä aiheuttaa CPU-pullonkaulan?

Edellä mainitun syyn lisäksi on myös lukuisia muita. Yksi niistä on CPU: n kokoonpano verrattuna GPU: hun. Jos CPU ei pysty pysymään GPU: n nopeudella, se jää jäljelle ja aiheuttaa pullonkaulan. Esimerkkinä on GTX 1080 Ti -grafiikkakortin yhdistäminen AMD A6: n 5. sukupolven prosessoriin. Näin ollen sanomme, että CPU: n merkki, malli ja spesifikaatio on ratkaiseva tekijä.

3. Miten sitä voidaan parantaa?

  • Yhdistämällä CPU: n tekniset tiedot GPU: han.
  • Tasapainottaa suorittimen prosessointikuormaa.

GPU: n pullonkaulat?

1. Mikä se on?

Tietokoneen näytönohjain on toinen komponentti, joka voi aiheuttaa pullonkaulan tai tukkeutumisen. Vain tällä kertaa se perustuu pelkästään järjestelmän GPU: han. Tämä tilanne voi vaikuttaa pelin resoluutioon ja voi myös vähentää FPS-nopeutta huomattavasti. Yleinen käsite on sama kuin CPU: n pullonkaula, joka luo myös viiveen. Tässä on luettelo muutamista peleistä, joihin GPU-pullonkaula voi vaikuttaa: -
  • The Witcher 3
  • Sammuva valo
  • Borderlands 2

2. Mikä aiheuttaa GPU-pullonkaulan?

Yleisin syy GPU: n pullonkaulan esiintymiseen johtuu CPU: n suuremmasta kokoonpanosta. Tässä on esimerkki selittääkseen sen. Kuvittele, että käytät viimeisintä Intel Core i7 8700 K -prosessoria. Olet kuitenkin liittänyt sen GT 1030 GPU: een. Koska prosessori on tarpeeksi tehokas siirtämään tietoja nopeasti. Vanhentunut GPU ei pysty pysymään nopeudellaan. Näin ollen se johtaa GPU: n pullonkaulaan.

3. Miten sitä voidaan parantaa?

  • Yhdistämällä GPU: n tekniset tiedot suorittimeen.
  • GPU: lle asetetun käsittelykuorman tasapainottaminen.
Niinpä, kun seuraavan kerran tulet vastaamaan samanlaista tilannetta. Muista pitää nämä yksinkertaiset tiedot mielessäsi parantaaksesi pelikokemustasi.

Keskustelu ja kommentit

Jaa kommenttisi
T
test 1 year ago
ssddfsz sqd
10 1