Τι πρέπει να εξετάσετε πριν να αγοράσετε μια κάρτα γραφικών

Εάν έχετε σχεδιάσει να αναβαθμίσετε το σύστημά σας αγοράζοντας μια νέα κάρτα γραφικών. Στη συνέχεια, υπάρχουν ορισμένοι σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

By on

Τι πρέπει να εξετάσετε πριν να αγοράσετε μια κάρτα γραφικών

Το πιο σημαντικό μέρος ενός υπολογιστή τυχερών παιχνιδιών είναι η κάρτα γραφικών. Παρόλο που το σύστημά σας ή ο υπολογιστής σας διαθέτουν ενσωματωμένη GPU, ίσως δεν επαρκούν για να διευκολύνουν τις οπτικά απαιτητικές απαιτήσεις των σύγχρονων παιχνιδιών. Εκτός αυτού, φαίνεται ότι με κάθε νέα γενιά καρτών γραφικών, οι προγραμματιστές παιχνιδιών τείνουν να αυξάνουν τις απαιτήσεις του υλικού τους για καλύτερη ποιότητα παιχνιδιών. Παράγοντες που πρέπει να εξετάσετε πριν αγοράσετε μια κάρτα γραφικών Εάν έχετε σχεδιάσει να αναβαθμίσετε το σύστημά σας αγοράζοντας μια νέα κάρτα γραφικών. Έπειτα, υπάρχουν ορισμένοι σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν να λάβετε μια απόφαση.

Χώρος και ψύξη

Η θερμότητα που παράγεται από μια GPU σχετίζεται άμεσα με την τιμή TDP της. Κάθε φορά που η τιμή TDP είναι στην υψηλότερη πλευρά, απαιτεί ένα καλύτερο σχέδιο ψύξης που θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο και απαιτεί επιπλέον ανεμιστήρες για να κατανείμει τη θερμότητα ομοιόμορφα. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει περαιτέρω ένα πρόβλημα, εάν η θήκη του υπολογιστή σας δεν έχει αρκετό χώρο για να φιλοξενήσει αυτή τη μεγάλη κάρτα γραφικών. Επιπλέον, η θήκη του υπολογιστή σας πρέπει να αερίζεται καλά με την κατάλληλη κυκλοφορία αέρα, ειδικά για τις κάρτες γραφικών υψηλής τεχνολογίας.

Απαιτήσεις ισχύος

Σχεδόν όλες οι σύγχρονες κάρτες γραφικών μεσαίας εμβέλειας και υψηλής τεχνολογίας απαιτούν μια ειδική σύνδεση παροχής ενέργειας για να λειτουργούν σωστά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πριν αγοράσετε μια GPU, πρέπει πάντα να ελέγξετε αν έχετε επαρκή παροχή ρεύματος για να ενεργοποιήσετε την κάρτα γραφικών. Μερικές άλλες ερωτήσεις σχετικά με την ενέργεια που πρέπει να αναρωτηθείτε είναι οι εξής:
  • Πόση δύναμη θα κατανάλωνε υπό φορτίο;
  • Πόσα AMPS απαιτεί να λειτουργήσει η κάρτα γραφικών σας;

Μνήμη

Η μνήμη RAM ή η κάρτα γραφικών σας είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη. Για να παίζετε τα περισσότερα σύγχρονα παιχνίδια, αρκεί μια μνήμη RAM 4GB. Ωστόσο, κατά την αναβάθμιση σε μια σύγχρονη κάρτα γραφικών θα πρέπει να επιλέξετε μια μνήμη τουλάχιστον 8GB. Αυτό θα σας επιτρέψει να σας αποδείξουμε μελλοντικά την κάρτα σας και θα σας εξοικονομήσει από την ανάγκη αναβάθμισης συχνά.

Αξιοπιστία

Η αγορά μιας κάρτας GPU ή μιας κάρτας γραφικών μπορεί να είναι πολύ ακριβή. Ως εκ τούτου, πρέπει να εξετάσετε και τον παράγοντα αξιοπιστίας. Για παράδειγμα, ακόμη και οι χρήστες της κάρτας γραφικών RTX 2080 Ti της NVIDIA χρειάστηκε να αντιμετωπίσει αρχικά ορισμένα θέματα, ανεξάρτητα από την κατάταξη της ποιότητας. Κάρτα γραφικών θερμότητας Αυτά τα θέματα περιλάμβαναν πράγματα όπως ξαφνικές διακοπές, αντικείμενα ή κάρτες που δεν λειτουργούν και μπλε οθόνες. Εκτός αυτού, πρέπει επίσης να εστιάσετε σε προβλήματα που μπορούν να επηρεάσουν τους οδηγούς GPU, τους ανεμιστήρες και το υλικολογισμικό. Η φήμη του εμπορικού σήματος του πωλητή υλικού είναι επίσης ένα κρίσιμο σημείο που πρέπει να εξεταστεί.

Τρέχουσα δυνατότητα CPU

Φανταστείτε ότι έχετε αγοράσει μια κάρτα γραφικών των τελευταίων προδιαγραφών. Αλλά η CPU που διαθέτετε είναι παλαιότερη. Τι θα συμβεί σε μια τέτοια κατάσταση; Αυτό θα αυξήσει τη δυνατότητα των σημείων συμφόρησης, τα οποία θα μειώσουν δραστικά την απόδοση του υλικού σας. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την τρέχουσα δυνατότητα CPU σας σε σύγκριση με την επιλεγμένη GPU. Με άλλα λόγια, και οι δύο θα πρέπει να μπορούν να λάβουν το ίδιο φορτίο επεξεργασίας. Αυτό θα διασφαλίσει ότι έχετε μια ομαλή εμπειρία παιχνιδιού. Κάρτα γραφικών καρτών

Συμβατότητα με τη μητρική πλακέτα

Για να λειτουργήσει η GPU, θα πρέπει πρώτα να είναι συμβατή με τη μητρική πλακέτα. Είτε έχετε ενσωματωμένη είτε ειδική κάρτα γραφικών, θα χρειαστείτε μια θύρα PCIe για να συνδέσετε τη νέα. Ωστόσο, υπάρχουν τρεις διαφορετικές εκδόσεις αυτών των υποδοχών, γι 'αυτό και ο έλεγχος της συμβατότητας είναι απαραίτητη. Ομοίως, προτού μπορέσετε να εγκαταστήσετε την κάρτα γραφικών, θα πρέπει να ελέγξετε αν είναι έτοιμη για UEFI. Δεδομένου ότι οι περισσότερες GPU, αυτές τις μέρες έρχονται με αυτό το νέο χαρακτηριστικό. Ένα παλαιότερο σύστημα BIOS, αντίθετα, μπορεί να μην είναι συμβατό με τη σύγχρονη κάρτα γραφικών και να έχει ως αποτέλεσμα μια κενή οθόνη.

ο προϋπολογισμός σου

Εν τέλει! Ο προϋπολογισμός σας διαδραματίζει επίσης καθοριστικό ρόλο κατά την επιλογή μιας νέας κάρτας γραφικών. Είναι επειδή μπορεί να χρειαστεί να αναβαθμίσετε άλλο σχετικό υλικό όπως μητρική πλακέτα, CPU και PSU. Εκτός αυτού, μπορείτε ακόμη και να καταλήξετε να επενδύσετε στην αγορά μιας νέας θήκης υπολογιστή με περισσότερο χώρο και σωστή ροή αέρα. PC παιχνιδιών Στο τέλος, ένας δυνητικός αγοραστής GPU πρέπει να θυμάται ότι οι σύγχρονες γενικές κάρτες επιπέδου μπορούν επίσης να κάνουν θαύματα χωρίς πολύ ταλαιπωρία. Έτσι, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αποφύγετε τις τελευταίες κορυφαίες κάρτες γραφικών λόγω της υπερβολικής τιμής τους και της χαμηλής αναλογίας απόδοσης / αξίας. Ακόμη περισσότερο, μπορεί να απαιτούν πιο ακραίες ρυθμίσεις και είναι πιο επιρρεπείς στη διαδικασία αποτυχίας λόγω υπερθέρμανσης και αποτυχίας ψύξης. Παραδείγματα τέτοιων καρτών γραφικών είναι οι σειρές TITAN της NVIDIA και οι μονάδες διπλής GPU όπως το Radeon 295x2 της AMD και το GTX 690 της NVIDIA.

adsense-in-article-articles.html

Συζήτηση και σχόλια

Μοιραστείτε τα σχόλια σας