Hvad skal du overveje, før du køber et grafikkort

Hvis du har planer om at opgradere dit system ved at købe et nyt grafikkort. Så er der nogle vigtige faktorer at overveje.

By on

Hvad skal du overveje, før du køber et grafikkort

Den vigtigste del af en gaming-pc er grafikkortet. Selvom dit system eller pc leveres med en integreret GPU, er det måske ikke tilstrækkeligt nok til at lette visuelt intensive krav til moderne spil. Desuden virker det som om der med hver nye generation af grafikkort er en tendens til, at spiludviklere øger deres hardwarekrav til bedre spilkvalitet. Faktorer at overveje, før du køber et grafikkort Hvis du har planer om at opgradere dit system ved at købe et nyt grafikkort. Så er der nogle vigtige faktorer, som du skal overveje, før du kommer til en beslutning.

Rum og køling

Varmen produceret af en GPU er direkte relateret til TDP-værdien. Når TDP-værdien er på den højere side, kræver det et bedre køleformat, som kunne være større og kræver, at flere fans skal distribuere varmen jævnt. Dette kan yderligere skabe et problem, hvis din computer sag ikke har nok plads til at modtage det lange grafikkort. Desuden skal din computerskal være godt ventileret med korrekt luftcirkulation, især til high-end grafikkort.

Strømkrav

Næsten alle de moderne mid-range og high-end grafikkort kræver en dedikeret strømforsyning til at fungere korrekt. Derfor skal du altid kontrollere, om du har en tilstrækkelig strømforsyning til at tænde det grafikkort, før du køber en GPU. Et par andre strømrelaterede spørgsmål, som du skal spørge dig selv er:
  • Hvor meget strøm vil det forbruge under belastning?
  • Hvor mange AMPS kræver dit grafikkort at arbejde?

Hukommelse

RAM'en eller hukommelsen på dit grafikkort er en anden vigtig faktor at overveje. For at spille de fleste moderne spil er en 4 GB RAM tilstrækkelig. Men under opgradering til et moderne grafikkort skal du vælge en hukommelse på mindst 8 GB. Dette vil give dig mulighed for fremtidigt at bevise dit kort og vil spare dig for at skulle opgradere ofte.

Pålidelighed

At købe en GPU eller et grafikkort kan være meget dyrt. Derfor skal du også overveje pålidelighedsfaktoren. For eksempel skulle selv brugerne af NVIDIAs RTX 2080 Ti grafikkort være nødt til at komme over for nogle få problemer i starten, uanset kvaliteten. Grafikkortvarme Disse problemer omfattede ting som pludselige nedbrud, artefakter eller kort, der ikke virker, og blå skærme. Desuden skal du også fokusere på problemer, der kan påvirke dine GPU-drivere, fans og firmware. Hardware-leverandørens mærkeomdømme er også et vigtigt punkt at overveje.

Nuværende CPU-kapacitet

Forestil dig at du har købt et grafikkort af den nyeste specifikation. Men den CPU, du har i øjeblikket, er en ældre model. Hvad vil der ske i en sådan situation? Dette vil øge muligheden for flaskehalse, hvilket vil reducere ydeevnen af din hardware drastisk. Så sørg for at kontrollere din nuværende CPU-kapacitet i sammenligning med den valgte GPU. Med andre ord skal begge være i stand til at tage samme mængde forarbejdningsbelastning. Dette sikrer, at du har en jævn spiloplevelse. Grafikkort CPU flaskehals

Bundkort kompatibilitet

For at din GPU skal fungere, skal den først være kompatibel med bundkortet. Uanset om du har et integreret eller dedikeret grafikkort, skal du have en PCIe-port til at forbinde den nye. Der er dog tre forskellige versioner af disse slots, hvilket er grunden til at kontrollere kompatibiliteten er et must. Tilsvarende skal du kontrollere, om UEFI er klar, før du kan installere grafikkortet. Siden de fleste GPU'er kommer disse dage med denne nye funktion. Et ældre BIOS-system, tværtimod, er muligvis ikke kompatibelt med det moderne grafikkort og vil resultere i en blank skærm.

Dit budget

Endelig! Dit budget spiller også en afgørende rolle, mens du vælger et nyt grafikkort. Det skyldes, at du måske skal opgradere andre relaterede hardware som bundkort, CPU og PSU. Desuden kan du endda ende op med at investere i at købe en ny computer sag med mere plads og korrekt luftstrøm. Gaming PC I sidste ende behøver en potentiel GPU-køber at huske, at moderne mainstream-niveaukort også kan arbejde undere uden meget besvær. Således bør du overveje at undgå de nyeste top-of-the-line grafikkort på grund af deres overdrevne pris og lave præstationsforhold. Endnu mere, de kan kræve en mere ekstrem opsætning og er mere tilbøjelige til at behandle fejl på grund af overophedning og kølerfejl. Eksempler på sådanne grafikkort er NVIDIAs TITAN-serie og dual-GPU-enheder som AMDs Radeon 295x2 og NVIDIAs GTX 690.

Diskussion og kommentarer

Del dine kommentarer