Oppløsning VS Kvalitet: Påvirkning på spillytelse

Hva påvirker spillytelsen? Klarhet eller detaljer?

By on

Oppløsning VS Kvalitet: Påvirkning på spillets ytelse

En oppvarmet diskusjon har alltid implodert mellom spillere når det gjelder oppløsning mot kvaliteten på et spill. Nesten hver spiller har sin egen preferanse. En ting som vi alle er enige med er at ytelse er alltid nøkkelen til en god spillopplevelse. En ting som kan gi deg en sjanse er at oppløsning og spillkvalitet går hånd i hånd. Dessuten kan selv den minste tweak i skjerminnstillingen påvirke resultatutfallet. Derfor er det her en oppskrift som diskuterer kvaliteten på ytelsen, forårsaket av de forskjellige oppløsningskonfigurasjonene.

Høy oppløsning og lav kvalitet

Mens du vurderer grafikkinnstillingen med høy oppløsning og lav kvalitet; her er noen av forskjellene, som du vil kunne legge merke til under en spilløkt.

1. Høy visuell kvalitet

Når en spiller velger for en høyoppløselig konfigurasjon som Ultra, kan de nyte livlig visuell kvalitet. I spill som Call of Duty, Middle Earth eller The Witcher 3, er oppløsningsforbedringen rundt 5% til 8%.

2. Lav FPS-hastighet

Siden maskinvareressursene dine hovedsakelig utnyttes for å holde tritt med høyoppløsningen, blir ytelsen kompromittert i stor grad, og dermed kan en høyoppløsningsinnstilling slippe FPS med nesten 30%.

3. Avhenger av GPU

En høyoppløselig PC-spillinnstilling krever omfattende bruk av GPU. Det er fordi innstillingen for visning eller oppløsning har alt å gjøre med grafikkomponenten i maskinvaren. Det kan til og med føre til flaskehalse på grunn av overbehandling.

Lav oppløsning og høy kvalitet

Kombinasjonen med lav oppløsning og høy kvalitet gir en mer stabil spillopplevelse. Her er noen av funksjonene du kan forvente å se med en lignende grafikk-konfigurasjon.

1. Lav visuell kvalitet

Uansett om den er lav eller en middels grafikkonfigurasjon, er skjerm- eller oppløsningskvaliteten relativt kjedelig. Dette kan bli påvirket ytterligere avhengig av faktorer som skjermstørrelse, visningsavstand og aspektforhold.

2. Høy FPS rate

Når oppløsningen er satt til lav, øker maskinens ytelse automatisk. Med andre ord, ditt system er i stand til å produsere en høyere ramme per sekund, slik at du kan nyte fart. For noen spill er oppdateringsfrekvensen et kritisk element. Således er denne kombinasjonen ideelt foretrukket.

3. Avhenger av GPU og CPU

I motsetning til høy oppløsning og lav kvalitet, er denne kombinasjonen avhengig av både GPU og CPU. Den utnytter begge deler av maskinvaren, og legger ikke press på omfattende behandling på samme måte. For å si det enkelt, må du ha en anstendig spesifikasjon for maskinvaren, spesielt CPU og GPU.

Hvilken kombinasjon er bedre?

1. Single Player Games

For en enkelt spiller kan begge alternativene være gode. Det avhenger helt av hastigheten på spillet, så vel som din personlige preferanse. Derfor, etter vår mening, hvis du vil spille spill som City Builders and Strategies, vil en høyere oppløsning være et godt valg. Det er fordi disse spillene ikke krever en høyere oppdateringsfrekvens.

2. Multiplayer Games

Når det gjelder multiplayer-spill, vil du kanskje vurdere en lavere oppløsning. Den raske fasen av disse spillene gjør det kritisk å ha en god FPS-rate. Ved å velge en konfigurasjon med lav oppløsning, vil maskinvaren din kunne utføre bedre. Alt i alt, å velge mellom oppløsningskvalitet og ytelse er opp til en spiller. Dermed er det en ideell løsning å ta en beslutning basert på dine spillopplevelsesmål.

Diskusjon og kommentarer

Del dine kommentarer
S
Sakhile 1 year ago
This article is confusing. High resolution and low quality = ultra settings?
6 0