Hva er CPU eller GPU flaskehalser?

Får du plutselige rammedråper? du kan ha en flaskehals.

By on

Hva er CPU eller GPU flaskehalser?

Som spiller har du kommet over en situasjon hvor hastigheten på spillet plutselig faller? Dette kan skyldes en CPU eller GPU flaskehals. Begrepet flaskehals kan enkelt forklares som en tette mekanisme. Dette kan i stor grad påvirke ytelsen til maskinvaren din. Dessuten kan det til og med hindre spillopplevelsen din ved å redusere oppdateringsfrekvensen. Hvis du er ny på begrepet "flaskehalser", så er denne artikkelen en målesett for deg. Her vil vi forklare de to hovedtyper av flaskehalsekomponenter. Videre vil vi selv fremheve de faktorene som forårsaker dem, og hvordan det kan forbedres.

CPU flaskehalser

1. Hva er det?

CPUen er en av hovedkomponentene i maskinvaren din. Det brukes til å behandle og overføre data, for å ha en god spillopplevelse. Men når en CPU ikke klarer å utføre en av oppgavene raskt nok, kan det føre til en sakende situasjon. Dette kalles en CPU-flaskehals. Noen av spillene som kan slå på grunn av en CPU-flaskehals er: -
  • Byer Skylines
  • Sivilisasjon v
  • Assassins Creed

2. Hva forårsaker en CPU-flaskehals?

Bortsett fra ovennevnte grunn, er det også mange andre. En av dem er konfigurasjonen av CPUen din i forhold til GPU. Hvis CPUen ikke klarer å holde fast i GPU-hastigheten, vil den ligge bakover og forårsake en flaskehals. Et eksempel er å parere et GTX 1080 Ti grafikkort med en AMD A6 5 generasjons prosessor. Således sier vi at produsenten, modellen, samt CPU-spesifikasjonen, er et kritisk element å vurdere.

3. Hvordan kan det forbedres?

  • Ved å matche spesifikasjonene til CPU til GPU.
  • Balanserer prosessbelastningen på CPU.

GPU flaskehalser?

1. Hva er det?

Et grafikkort på datamaskinen er en annen komponent, som kan forårsake en flaskehals eller tilstopping. Bare denne gangen er den bare basert på systemets GPU. Denne situasjonen kan påvirke oppløsningen av spillet og kan også redusere FPS-hastigheten drastisk. Det overordnede konseptet er det samme som en CPU-flaskehals, noe som også skaper en bølgende effekt. Her er en liste over noen få spill som kan bli påvirket av en GPU-flaskehals: -
  • The Witcher 3
  • Døende lys
  • Borderlands 2

2. Hva forårsaker en GPU-flaskehals?

Den vanligste grunnen til at en GPU-flaskehals ville oppstå skyldes den høyere konfigurasjonen av en CPU. Her er et eksempel for å forklare det samme. Tenk deg at du bruker den nyeste Intel Core i7 8700 K prosessoren. Du har imidlertid parret det med en GT 1030 GPU. Siden prosessoren er kraftig nok til å overføre data raskt. Den utdaterte GPU vil ikke kunne holde tritt med hastigheten. Derfor vil det resultere i en GPU flaskehals.

3. Hvordan kan det forbedres?

  • Ved å matche spesifikasjonene til GPU til CPU.
  • Å balansere prosessbelastningen satt på GPU.
Så neste gang du kommer ansikt til ansikt med en lignende situasjon. Husk å holde disse enkle faktaene i betraktning for å forbedre spillopplevelsen din.

Diskusjon og kommentarer

Del dine kommentarer
T
test 1 year ago
ssddfsz sqd
10 1