Mit kell figyelembe venni a grafikus kártya megvásárlása előtt

Ha új grafikus kártya megvásárlásával tervezi a rendszer frissítését. Aztán néhány fontos tényezőt kell figyelembe venni.

By on

Mit kell figyelembe venni a grafikus kártya megvásárlása előtt

A játék PC legfontosabb része a grafikus kártya. Annak ellenére, hogy a rendszer vagy a számítógép integrált GPU-val rendelkezik, előfordulhat, hogy nem elegendő ahhoz, hogy a modern játékok vizuálisan intenzív igényeit támogassa. Ezenkívül úgy tűnik, hogy a grafikus kártyák minden új generációjával a játékfejlesztők javítják a hardverkövetelményeiket a jobb játékminőség érdekében. A grafikus kártya megvásárlása előtt figyelembe veendő tényezők Ha új grafikus kártya megvásárlásával tervezi a rendszer frissítését. Akkor néhány fontos tényezőt kell figyelembe venni, mielőtt döntést hozna.

Hely és hűtés

A GPU által termelt hő közvetlenül kapcsolódik a TDP értékéhez. Ha a TDP-érték magasabb, akkor jobb hűtési konstrukcióra van szükség, amely nagyobb lehet, és további ventilátorokat igényel a hő egyenletes elosztására. Ez további problémát okozhat, ha a számítógépes toknak nincs elég hely ahhoz, hogy a hosszú grafikus kártyát elhelyezhesse. Ezenkívül a számítógépházának megfelelően szellőztetnie kell a megfelelő légáramlást, különösen a high-end grafikus kártyák esetében.

Teljesítményigény

A modern középkategóriás és csúcsminőségű grafikus kártyák szinte mindegyike megfelelő áramellátást igényel. Ezért a GPU megvásárlása előtt mindig ellenőrizze, hogy van-e elegendő tápegysége a grafikus kártya bekapcsolásához. Néhány egyéb, hatalommal kapcsolatos kérdés, amit magának kell feltennie:
  • Mennyi energiát fogyasztana terhelés alatt?
  • Hány AMPS-t igényel a grafikus kártyája?

memória

Egy másik fontos tényező a grafikus kártya RAM vagy memória. A legtöbb modern játékhoz 4 GB RAM elegendő. A modern grafikus kártyára történő frissítés során azonban legalább 8 GB-os memóriát kell választania. Ez lehetővé teszi, hogy jövőbeni bizonyítékot nyújtson a kártyára, és mentse meg, hogy gyakran frissítse.

Megbízhatóság

A GPU vagy grafikus kártya vásárlása nagyon drága lehet. Ezért a megbízhatósági tényezőt is figyelembe kell venni. Például még az NVIDIA RTX 2080 Ti grafikus kártya felhasználóinak is először kellett szembesülniük, függetlenül a minőségtől. Grafikus kártya hő Ezek a problémák magukban foglalják a hirtelen összeomlásokat, a tárgyak vagy a nem működő kártyákat, valamint a kék képernyőket. Emellett olyan problémákat kell összpontosítania, amelyek hatással lehetnek a GPU illesztőprogramjaira, rajongóira és firmware-re. A hardvergyártó márka hírneve szintén fontos szempont.

Jelenlegi CPU-képesség

Képzeld el, hogy megvásárolta a legújabb specifikációjú grafikus kártyát. De a jelenleg létező CPU egy régebbi modell. Mi fog történni egy ilyen helyzetben? Ez növeli a szűk keresztmetszetek lehetőségét, ami jelentősen csökkenti a hardver teljesítményét. Tehát győződjön meg róla, hogy a kiválasztott GPU-hoz képest ellenőrizze az aktuális CPU-képességét. Más szóval mindkettőnek képesnek kell lennie ugyanolyan mennyiségű feldolgozási terhelésre. Ez biztosítja, hogy sima játékélményt kapjon. Grafikus kártya CPU szűk keresztmetszete

Alaplap kompatibilitás

Ahhoz, hogy a GPU működjön, először kompatibilisnek kell lennie az alaplappal. Akár integrált, akár dedikált grafikus kártya van, szükség van egy PCIe portra az új csatlakoztatásához. Ezeknek a résidőknek azonban három különböző változata létezik, ezért a kompatibilitás ellenőrzése kötelező. Hasonlóképpen, mielőtt a grafikus kártyát telepítené, ellenőrizni kell, hogy az UEFI készen áll-e. Mivel a legtöbb GPU, ezek a napok jönnek az új funkcióval. Egy régebbi BIOS-rendszer éppen ellenkezőleg, nem kompatibilis a modern grafikus kártyával, és egy üres képernyőt eredményez.

a költségvetésed

Végül! Költségvetése szintén fontos szerepet játszik az új grafikus kártya kiválasztásakor. Ez azért van, mert lehet, hogy frissítenie kell más kapcsolódó hardvereket, mint például az alaplap, a CPU és a PSU. Emellett akár egy új számítógépes tok megvásárlásához is többet teremthet, ahol több hely és megfelelő légáramlás van. Gaming PC Végül, egy potenciális GPU vevőnek emlékeznie kell arra, hogy a modern mainstream szintű kártyák csodálkozhatnak anélkül, hogy sok problémát okoznának. Ezért meg kell fontolnia a legújabb csúcskategóriás grafikus kártyák elkerülését, mivel túlzott áruk és alacsony teljesítmény-érték arányuk van. Még ennél is nagyobb szükség lehet a szélsőségesebb beállításokra, és hajlamosabbak a túlhevülés és a hűtő meghibásodása miatt bekövetkező hibára. Ilyen grafikus kártyák például az NVIDIA TITAN sorozata és a kettős GPU egységek, mint az AMD Radeon 295x2 és az NVIDIA GTX 690.

Beszélgetés és megjegyzések

Ossza meg megjegyzéseit