Opløsning VS Kvalitet: Indvirkning på spilytelse

Hvad påvirker spilytelsen? Klarhed eller detaljer?

By on

Opløsning VS Kvalitet: Virkning på et spils ydeevne

En opvarmet diskussion har altid imploderet mellem spillere, når det kommer til opløsning versus kvaliteten af et spil. Næsten hver spiller har sin egen præference. En ting, som vi alle er enige om med er, at ydeevne altid er nøglen til en fantastisk spiloplevelse. En ting, der kan glemme dig, er, at opløsning og spilkvalitet går hånd i hånd. Desuden kan selv den mindste tweak i displayindstillingen påvirke resultatet. Derfor er der her en opskrivning, der diskuterer effektkvaliteten, der skyldes de forskellige opløsningskonfigurationer.

Høj opløsning og lav kvalitet

Mens du overvejer grafikindstillingen med høj opløsning og lav kvalitet; her er nogle af forskellene, som du vil kunne se under en spil session.

1. Høj visuel kvalitet

Når en spiller vælger en høj opløsningskonfiguration som Ultra, kan de nyde livlig visuel kvalitet. I spil som Call of Duty, Middle Earth eller The Witcher 3 er opløsningsforbedringen omkring 5% til 8%.

2. Lav FPS sats

Da dine hardwareressourcer hovedsagelig bruges til at holde op med den høje opløsning, er præstation kompromitteret i høj grad, og dermed kan en høj opløsningsindstilling reducere din FPS med næsten 30%.

3. Afhængig af GPU'en

En høj opløsning PC spil indstilling kræver omfattende brug af din GPU. Det skyldes, at displayet eller opløsningsindstillingen har alt at gøre med grafikkomponenten i hardwaren. Det kan endda resultere i flaskehalse på grund af overbehandling.

Lav opløsning og høj kvalitet

Kombinationen med lav opløsning og høj kvalitet giver en mere stabil spiloplevelse. Her er nogle af de funktioner, du kan forvente at se med en lignende grafisk konfiguration.

1. Lav visuel kvalitet

Uanset om det er lavt eller en medium grafikkonfiguration, er skærmen eller opløsningskvaliteten forholdsvis kedelig. Dette kan påvirkes yderligere afhængigt af faktorer som skærmstørrelse, synsafstand og aspektforhold.

2. Høj FPS sats

Når opløsningen er sat til lav, øges hardwareens ydeevne automatisk. Med andre ord, dit system er i stand til at producere en højere ramme pr. Sekund sats, som giver dig mulighed for at nyde hastigheden. For nogle spil er opdateringsfrekvensen et kritisk element. Denne kombination er således ideelt foretrukket.

3. Afhængig af GPU og CPU

I modsætning til en høj opløsning og lav kvalitet indstilling afhænger denne kombination af både GPU og CPU. Det udnytter begge aspekter af din hardware og sætter ikke presset på omfattende behandling på samme. For at sætte det helt over, skal du have en anstændig specifikation for din hardware, især CPU og GPU.

Hvilken kombination er bedre?

1. Single Spiller Spil

For en enkelt spiller kan begge muligheder være gode. Det afhænger helt af spilets hastighed såvel som din personlige præference. Derfor mener vi, at hvis du ønsker at spille spil som City Builders and Strategies, vil en højere opløsning være et godt valg. Det skyldes, at disse spil ikke kræver en højere opdateringsfrekvens.

2. Multiplayer Games

I tilfælde af multiplayer-spil kan du overveje en lavere opløsning. Den hurtige fase af disse spil gør det afgørende at have en god FPS-sats. Ved at vælge en konfiguration med lav opløsning vil din hardware kunne udføre bedre. Alt i alt vælger du mellem opløsningskvalitet og ydeevne en spiller. Således træffer en beslutning baseret på dine spiloplevelsesmål den ideelle løsning.

Diskussion og kommentarer

Del dine kommentarer
S
Sakhile 1 year ago
This article is confusing. High resolution and low quality = ultra settings?
6 0