Hvad er CPU eller GPU flaskehalse?

Får du pludselige rammeledninger? du har måske en flaskehals.

By on

Hvad er CPU eller GPU flaskehalse?

Som spiller har du stødt på en situation, hvor hastigheden af dit spil pludselig falder? Dette kan skyldes en CPU eller GPU flaskehals. Udtrykket flaskehals kan simpelthen forklares som en tilstopningsmekanisme. Dette kan i høj grad påvirke ydeevnen af din hardware. Desuden kan det endda forhindre din spiloplevelse ved at reducere opdateringsfrekvensen. Hvis du er ny på udtrykket "flaskehalse", så er denne artikel et must-read for dig. Her vil vi forklare de to hovedtyper af flaskehals komponenter. Desuden vil vi endda fremhæve de faktorer, der forårsager dem, og hvordan det kan forbedres.

CPU flaskehalse

1. Hvad er det?

CPU'en er en af hovedkomponenterne i din hardware. Det bruges til at behandle og overføre data, for at have en god spiloplevelse. Men når en CPU ikke er i stand til at udføre en af opgaverne hurtigt nok, kan det resultere i en forsinket situation. Dette kaldes en CPU flaskehals. Nogle af de spil, der kan få et hit på grund af en CPU-flaskehals er: -
  • Cities Skylines
  • Civilisation V
  • Assassins Creed

2. Hvad forårsager en CPU-flaskehals?

Bortset fra ovenstående årsag er der også mange andre. En af dem er konfigurationen af din CPU i forhold til GPU'en. Hvis CPU'en ikke er i stand til at holde styr på GPU'ens hastighed, vil den ligge bagud og forårsage en flaskehals. Et eksempel er parring af et GTX 1080 Ti grafikkort med en AMD A6 5-generations processor. Således siger vi, at fabrikanten, modellen og CPU'ens specifikation er et kritisk element at overveje.

3. Hvordan kan det forbedres?

  • Ved at matche specifikationerne til CPU'en til GPU'en.
  • Afbalancering af procesbelastningen på CPU'en.

GPU flaskehalse?

1. Hvad er det?

Et grafikkort på computeren er en anden komponent, der kan forårsage en flaskehals eller tilstopning. Kun denne gang er det udelukkende baseret på systemets GPU. Denne situation kan påvirke spilets opløsning og kan også reducere FPS-satsen drastisk. Det overordnede koncept er det samme som en CPU flaskehals, som også skaber en bremseffekt. Her er en liste over et par spil, der kan blive påvirket af en GPU flaskehals: -
  • The Witcher 3
  • Døende lys
  • Borderlands 2

2. Hvad forårsager en GPU-flaskehals?

Den mest almindelige årsag til, at en GPU-flaskehals ville blive vist, skyldes den højere konfiguration af en CPU. Her er et eksempel for at forklare det samme. Forestil dig at du bruger den nyeste Intel Core i7 8700 K-processor. Du har dog parret det med en GT 1030 GPU. Da processoren er stærk nok til at overføre data hurtigt. Den forældede GPU vil ikke være i stand til at holde op med sin hastighed. Derfor vil det resultere i en GPU flaskehals.

3. Hvordan kan det forbedres?

  • Ved at matche specifikationerne for GPU'en til CPU'en.
  • Balancering af procesbelastningen sat på GPU'en.
Så næste gang du kommer ansigt til ansigt med en lignende situation. Husk at holde disse simple fakta i tankerne for at forbedre din spiloplevelse.

Diskussion og kommentarer

Del dine kommentarer
T
test 1 year ago
ssddfsz sqd
10 1